Βράζουμε το ρύζι στο νερό μαζί με τον κύβο.
Για την σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο. Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σωθούν λίγο τα υγρά και προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να βράσει .
Προσθέτουμε το γάλα. Χρησιμοποιούμε τόσο γάλα που να μας δώσει μια σάλτσα ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηχτή.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά σύμφωνα με τα γούστα μας.
Για την πιο καυτερή έκδοση, προσθέτουμε tabasco ή καυτερή κόκκινη πιπεριά.
Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.
Καλή όρεξη!