Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Εύκολο Ντοματόρυζο

Για όσους τρώνε μόνο το ρύζι από τα γεμιστά, αυτή είναι μια εύκολη παραλλαγή!
Μερίδες: 2 μερίδες
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Οικονομικά, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • 125 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)
  • 150 ml γάλα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ανάλογα με τα γούστα
  • 35 γρ. ντοματοπελτέ
  • 3 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γύρο ή χοιρινό κρέας
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά tabasco ή κόκκινη καυτερή πιπεριά ή ξηρό βασιλικό

Οδηγίες

  • Βράζουμε το ρύζι στο νερό μαζί με τον κύβο.
  • Για την σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο. Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σωθούν λίγο τα υγρά και προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να βράσει .
  • Προσθέτουμε το γάλα. Χρησιμοποιούμε τόσο γάλα που να μας δώσει μια σάλτσα ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηχτή.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά σύμφωνα με τα γούστα μας.
  • Για την πιο καυτερή έκδοση, προσθέτουμε tabasco ή καυτερή κόκκινη πιπεριά.
  • Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε. Καλή όρεξη!

Σημειώσεις