Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σπιτικά Digestive μπισκότα

Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμα τραγανά μπισκότα digestive με αυτή την πανεύκολη συνταγή.
Μερίδες: 16 μπισκότα
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. βρώμη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
  • ελάχιστο αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 κ.σ. γάλα

Οδηγίες

  • Αλέθουμε στο μπλέντερ τη βρώμη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την αλεσμένη βρώμη με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα από τη ζύμη.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα προσέχοντας να μην μας γίνει πολύ υγρή η ζύμη μας και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη τώρα δεν θα τρίβεται τόσο πολύ.
  • Κάνουμε μια μπάλα από τη ζύμη μας και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να κρυώσει. Δεν θέλουμε να μείνει παραπάνω στο ψυγείο γιατί δεν θα μπορούμε να τη δουλέψουμε.
  • Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο με πάχος περίπου 4 χιλιοστά.
  • Κόβουμε με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι δίσκους με διάμετρο 6 cm και τους βάζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 - 20 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σημειώσεις