Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πτι φουρ με σοκολάτα

Υπέροχα αφράτα βουτήματα πτι φουρ με γέμιση μαρμελάδας και επικάλυψη σοκολάτας! Καλύτερα από τα αγοραστά!
Μερίδες: 35 τεμάχια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. τρούφα
  • μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο.
  • Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής μεγάλη μύτη σε σχήμα αστεριού και σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, κάνουμε τα σχέδια που μας αρέσουν. Μακρόστενα, μισοφέγγαρα ή στρογγυλά.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170° C στις αντιστάσεις.
  • Μόλις κρυώσουν τα πτι φουρ, βάζουμε μαρμελάδα στην επίπεδη επιφάνεια και σκεπάζουμε με ένα ακόμη πτι φουρ έτσι ώστε να ενώνονται οι δύο επίπεδες επιφάνειες.
  • Λιώνουμε κουβερτούρα και βουτάμε την άκρη του πτι φουρ στη σοκολάτα και μετά στην τρούφα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και είναι έτοιμα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Συνταγή Ασπα φλωρου | Photo Athena Kousta