Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γλυκό λεμόνι με κρέμα γιαουρτιού και μπισκότο

Ελαφρύ δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού!
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
  • Για την κρέμα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει.
  • Για τη διακόσμηση μπορούμε να χτυπήσουμε 100 ml κρέμα γάλακτος και να κάνουμε ροζέτες, να βουτήξουμε φέτες λεμονιού σε ζάχαρη, να βάλουμε ξύσμα λεμονιού αλλά και φύλλα δυόσμου.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Marina Hatzidaki