Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κυπριακές τραγανές μπουκίτσες αμυγδάλου!

Από την Κύπρο με αγάπη....
Μερίδες: 50 τεμάχια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 10 λεπτά
Αναμονή30 λεπτά
Σύνολο2 ώρες
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 90 γρ. κονιάκ ή ρακί
  • 120 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 900 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
  • 9 γρ. σόδα
  • 8 γρ. αμμωνία
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
  • 150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο ελαφρά καβουρδισμένο

Οδηγίες

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα και ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε μία μπασίνα προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,την ζάχαρη, το κονιάκ , το γαρύφαλλο ,την κανέλα ,το εσσανς μαστίχας και πικραμύγδαλου, την βανίλια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  • Αναμιγνύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπωλ το χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία και μετά ομογενοποιούμε μέσα στο υπόλοιπο μείγμα με τα υγρά υλικά.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το αμύγδαλο προσέχοντας μην κορδάρει η ζύμη λαδιού.
  • Πλάθουμε σε πολύ λεπτά μπαστούνια γιατί απλώνουν πολύ κατά το ψήσιμο και χαράζουμε με μία σπάτουλα ελαφρώς σε παξιμαδάκι μπουκιά.
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε παξιμαδάκι εκεί που έχουμε χαράξει και τοποθετούμε σε λαμαρίνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 130° C για 45 λεπτά.(σε διάτρητες λαμαρίνες)
  • Η επίδραση της σόδας μαζί με την αμμωνία μας δίνουν ένα πάρα πολύ τραγανό αποτέλεσμα. ✌ Καλή Επιτυχία ✌

Σημειώσεις