Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν, Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά στο μείγμα αυγών.
Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν προσπαθώντας να μη χάσουμε τον όγκο. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 35 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε τρεις στρογγυλούς δίσκους.
Για την κρέμα γέμισης
Αλέθουμε τα φουντούκια με τη βοήθεια της άχνης. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε την πάστα να σταθεί μέχρι να κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα σοκολάτας με λίγη σαντιγί και χτυπάμε σιγά σιγά με το μίξερ.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Βάζουμε ένα δίσκο από παντεσπάνι στην τουρτιέρα και το βρέχουμε καλά με τον καφέ και το γάλα. Απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα σαντιγί.
Βάζουμε το δεύτερο δίσκο από παντεσπάνι πάνω στην κρέμα, βρέχουμε με καφέ και γάλα, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το τρίτο δίσκο από παντεσπάνι, βρέχουμε ξανά και αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη μερέντα με την λιωμένη κουβερτούρα και το τυρί mascarpone. Μόλις ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και στολίζουμε με τα σοκολατάκια ferrero rocher.