Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ελαφρύ Γιαουρτογλυκό Ψυγείου με Ανανά

Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι. Ένα πολύ δροσερό, εξωτικό, εύκολο γλυκό που γίνεται με ελάχιστα υλικά, μέσα σε λίγα λεπτά.
Μερίδες: 15
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (200 γρ.)
  • 1 κουτί κονσέρβα ανανά
  • 350 ml φυτική σαντιγύ
  • κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 150 γρ. χοντροκομμένα καρύδια

Οδηγίες

  • Στραγγίζουμε τον ανανά κρατώντας το χυμό του, και τον κόβουμε σε κομματάκια. Τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο χυμό του ανανά βουτάμε γρήγορα (αρκετά γρήγορα!) τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25 x 35 εκ., με τη ζαχαρωμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
  • Χτυπάμε τη σαντιγύ με ένα μίξερ χειρός και μόλις σφίξει, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον ανανά. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα σαβαγιάρ. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις