Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σουηδικά κουλούρια κανέλας - Κανιελμπούλαρ (Kanelbullar) -

Παραδοσιακή σουηδική συνταγή της φίλης μας Άννας
Μερίδες: 12 τεμάχια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Αναμονή1 ώρα 30 λεπτά
Σύνολο2 ώρες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Πρωινό
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και διαλύουμε τη μαγιά.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο. Το αλείφουμε με βούτυρο, σκορπίζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τρίβουμε το μάρτσιπαν. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου δύο δακτύλων.
  • Το κάθε κομμάτι το βάζουμε σε ένα χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Μόλις φουσκώσουν, αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε τη χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά στους 200° με 220° C ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.

Σημειώσεις