Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τούρτα Μπουένο

Ετοιμάστε την πιο νόστιμη, αφράτη, σοκολατένια τούρτα μπουένο, με την απίθανη συνταγή του Jim Michailidi και του Pastry Designs.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

Για την κρέμα

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν. Αναμιγνύουμε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Με τη βοήθεια μιας μαρίζ ενσωματώνουμε το αλεύρι στα αυγά.
  • Σε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ., στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170° C για 25 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αφαιρούμε το τσέρκι. Μόλις κρυώσει τελείως, το γυρίζουμε ανάποδα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση έτσι ώστε να έχουμε δύο δίσκους.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  • Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα 100 γρ. άλειμμα μπουένο, τα προσθέτουμε στη σαντιγί και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 100 γρ. νερό με 100 γρ. ζάχαρη για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα τσέρκι με αποσπώμενο πάτο τον ένα δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα και τοποθετούμε πάνω της το δεύτερο δίσκο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για δύο ώρες και μόλις κρυώσει καλά αφαιρούμε το τσέρκι.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ζεσταίνοντας 300 γρ. άλειμμα φουντουκιού στα μικροκύματα. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τούρτα και απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Αν θέλουμε, στολίζουμε με λιωμένη πραλίνα σοκολάτας και φουντούκια.
  • Αντί για παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο κέικ ή μπισκότα σοκολάτας που έχετε βουτήξει σε γάλα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis