Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γιουβετσάκι Κατσαρόλας με Κιμά

Εναλλακτικό, νόστιμο και γρήγορο γιουβετσάκι κατσαρόλας με κιμά. Η συνταγή είναι από την Tzela Antonopoulou και είναι ιδανική όταν ο χρόνος μας πιέζει.
Μερίδες: 8 μερίδες
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό (μπορείτε όμως και μέτριο)
  • ½ φλ. κρασί
  • 1 pummaro
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίτρο νερό
  • μπόλικο τυράκι για σερβίρισμα (κεφαλογραβιέρα)

Οδηγίες

  • Καβουρδίζω τον κιμά μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά του.
  • Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζω να σοτάρω.
  • Προσθέτω το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα.!
  • Σβήνω με το κρασάκι και το γυρίζω μέχρι να εξατμιστεί!!
  • Προσθέτω το πουμαρό,το νερό και το λάδι.
  • Βράζω για 5-10 λεπτά και προσθέτω το κριθαράκι. Βράζω για 7 λεπτά και τραβάω από τη φωτιά. (Θα έχει ζουμάκι ακόμα ο κιμάς και το κριθαράκι θα κρατάει).
  • Αφήνω να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρω με τυράκι!!!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Tzela Antonopoulou