Εναλλακτικό, νόστιμο και γρήγορο γιουβετσάκι κατσαρόλας με κιμά. Η συνταγή είναι από την Tzela Antonopoulou και είναι ιδανική όταν ο χρόνος μας πιέζει.
Μερίδες: 8μερίδες
Μαγείρεμα30 λεπτάλεπτά
Σύνολο30 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
1κιλόκιμά μοσχαρίσιο
1μεγάλο κρεμμύδι
½φλ.λάδι
1πακέτο κριθαράκι χοντρό (μπορείτε όμως και μέτριο)
Καβουρδίζω τον κιμά μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά του.
Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζω να σοτάρω.
Προσθέτω το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα.!
Σβήνω με το κρασάκι και το γυρίζω μέχρι να εξατμιστεί!!
Προσθέτω το πουμαρό,το νερό και το λάδι.
Βράζω για 5-10 λεπτά και προσθέτω το κριθαράκι. Βράζω για 7 λεπτά και τραβάω από τη φωτιά. (Θα έχει ζουμάκι ακόμα ο κιμάς και το κριθαράκι θα κρατάει).
Αφήνω να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρω με τυράκι!!!