Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Λευκά Σοκολατάκια με γεύση φράουλα

Τέλεια λευκά σοκολατάκια με γεύση φράουλα και μόνο με 4 υλικά. Η συνταγή είναι της Σωτηρίας Αμοργιανιώτη που μας παρουσιάζει πάντα απλές συνταγές βήμα βήμα.
Μερίδες: 25 τεμάχια
Προετοιμασία30 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Μέθοδος: Μπεν μαρί
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 360 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 10 ml κονιάκ

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα 155 γρ. σοκολάτας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα ζεσταίνουμε όλα μαζί σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα μέσα στο ζαχαρούχο γάλα, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Μόλις κρυώσει το μείγμα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα δίσκο. Τα αφήνουμε πάλι στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα βγάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλο το μείγμα. Αν θέλουμε βουτάμε τα σοκολατάκια μας σε τριμμένο μπισκότο.
  • Αφήνουμε τα σοκολατάκια μας να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor