Χτυπάμε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλεύρι όσο πάρει (περίπου 800-850 γρ.). Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει πάνω τους. Τα κάνουμε στρογγυλά ή πλεξούδες και τα βάζουμε πάνω σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά.
Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα! Μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη από πάνω αντί για σουσάμι!