Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα

Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά, νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας. Η συνταγή είναι από τη Γωγώ Σαμίου και τα υλικά που χρειάζονται ελάχιστα.
Μερίδες: 50 τεμάχια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Χτυπάμε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλεύρι όσο πάρει (περίπου 800-850 γρ.). Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει πάνω τους. Τα κάνουμε στρογγυλά ή πλεξούδες και τα βάζουμε πάνω σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά.
  • Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα! Μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη από πάνω αντί για σουσάμι!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou