Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κορμός Σοκολάτας Μωσαϊκό

Ο Κορμός, με το τραγανό μπισκότο κρυμμένο μέσα στη σοκολάτα, είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκά, που το λατρεύουν ιδιαίτερα τα παιδιά.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Παιδικά, Σοκολάτα
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 βιτάμ
  • 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γεμάτες κακάο

Οδηγίες

  • Σπάμε τα μπισκότα μας μέσα σε ένα μπολ σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια.
  • Σε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη απλώνουμε διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε τη φόρμα μας στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει ο κορμός και στη συνέχεια τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα για να μπορέσουμε να τον κόψουμε.

Σημειώσεις