Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο στην άκρη και το σκεπάζουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε κυδωνάτες. Στην ίδια πλατιά κατσαρόλα που ετοιμάσαμε το κοτόπουλο, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μείγμα βοτάνων, το φύλλο δάφνης,τη νοστιμιά Maggi, αραιώνουμε τη μουστάρδα με το χυμό από το δεύτερο λεμόνι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε το φαγητό μας με ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να σωθεί το νερό. Αν προς το τέλος δεν έχει σωθεί το νερό, ξεσκεπάζουμε για να μπορέσει να εξατμιστεί και να χυλώσουν οι πατάτες.