Μπισκοτογλυκό της Χριστίνας
Μπισκοτογλυκό της Χριστίνας Γεωργιοπούλου. Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου, με πολύ λίγα υλικά, που είναι έτοιμο μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Σύνολο10 λεπτά λεπτά
- 225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. λιωμένη κουρβερτούρα γάλακτος
- 1 πακέτο κουβερτούρα λευκή σε σταγόνες
- 1 πακέτο κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Βάζουμε τη μισή σαντιγί σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτουμε τα 50 γρ. τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Στην άλλη μισή σαντιγί προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση από τα ολόκληρα μπισκότα και απλώνουμε πάνω ομοιόμορφα, τη μισή από τη σαντιγί με τα τριμμένα μπισκότα.
Στρώνουμε πάλι μπισκότα και πάνω απλώνουμε όλη τη σαντιγί με την κουβερτούρα γάλακτος.
Απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί με τα τριμμένα μπισκότα και διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες να κρυώσει καλά.