Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
biskota-karamelas

Μπισκότα Καραμέλας

Τραγανά γεμιστά μπισκοτάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Μια γρήγορη συνταγή με ελάχιστα υλικά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Μερίδες: 40 μπισκότα
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε τα 100 γρ. από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τη βανιλέτα και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη μας σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβουμε μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ. Αραδιάζουμε τα μπισκότα μας πάνω στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190° C, για 10 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα κολλάμε μεταξύ τους αλείφοντάς τα με λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις