Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κουραμπιέδες της κυρίας Ρούλας

Παραδοσιακοί τραγανοί, αρωματικοί κουραμπιέδες με αμύγδαλα. Μια πολύ εύκολη συνταγή από την κ. Ρούλα, που γίνεται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται μίξερ.
Μερίδες: 50 τεμάχια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. βούτυρο αγελαδινό ΔΩΔΩΝΗ
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρδισμένα
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και αφού το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, το χτυπάμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  • Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα φλιτζανάκι ζάχαρη άχνη, τον κρόκο, τη βανίλια και το κονιάκ όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας, παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζύμη μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου. Με κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη μας και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στο ταψί του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 200°C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Προσοχή! Μην περιμένετε να πάρουν έντονο χρώμα, καθώς θα παραψηθούν και έτσι θα χάσουν τη γεύση τους.
  • Σε μια λαδόκολλα κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη να καλυφθεί η επιφάνειά της. Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, όπως είναι ζεστοί, τους μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω στην ζάχαρη άχνη. Έτσι θα κολλήσει η ζάχαρη άχνη στη βάση τους. Αμέσως κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη και πάνω στους κουραμπιέδες για να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Σημειώσεις