Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κεφτέδες Κυπριακοί

Τηγανητό έδεσμα με βασικά συστατικά τον κιμά και τις τριμμένες πατάτες.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Κιμάς, Μαγειρική, Μεζέδες
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 750 γρ. ανάμικτος κιμάς
  • 1 κιλό πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ξερός
  • ½ κ.γ. μαυροπίπερο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • λίγο ξύδι
  • λίγο ούζο
  • ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη ή μουσκεμένο ψωμί σε νερό και στραγγισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη να γίνουν πολτός. Τις αφήνουμε λίγα λεπτά να κατασταλάξουν και τις στραγγίζουμε να φύγει το νερό τους.
  • Βάζουμε την πατάτα σε ένα μπολ, τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και μετά, ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι , την φρυγανιά ή το ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, το ξύδι, το ούζο, την κανέλα, το ελαιόλαδο και τελευταία τα αυγά.
  • Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Παίρνουμε κουταλιά- κουταλιά και πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι χωρίς να τους αλευρώσουμε.
  • Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και συνοδεύονται συνήθως με σαλάτα, με σάλτσα ντομάτας, με ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι και το γιαούρτι.

Σημειώσεις