Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Εύκολα Λουκανικοπιτάκια

Λουκανικοπιτάκια με αφράτη σπιτική ζύμη. Ιδανικά για το σχολείο, το πάρτι αλλά και για όλες τις ώρες. Θα τα λατρέψουν τα παιδιά!
Μερίδες: 36 τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Αναμονή1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 40 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Για το σχολείο, Μαγειρική, Ορεκτικά, Παιδικά, Πάρτι
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 40 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 150 ml χλιαρό γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 330 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 750 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή όσο πάρει
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • λουκάνικα φρανκφούρτης μίνι
  • μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Πρσθέτουμε το γιαούρτιι, το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το γάντζο του μίξερ για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος, να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, αλείφουμε με λάδι τα χέρια μας και την κάβουμε σε μπαλάκια των 200 γρ.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο, το κόβουμε πρώτα σταυρωτά στη μέση για να έχουμε 4 τετράγωνα και μετά κόβουμε κάθε τετράγωνο διαγώνια στη μέση, έτσι ώστε να έχουμε 8 τριγωνάκια συνολικά.
  • Στη φαρδιά πλευρά του τρίγωνου, τοποθετούμε ένα λουκανικάκι και το τυλίγουμε, μαζεύοντας πρώτα τις άκρες από δεξιά και αριστερά και στη συνέχεια ρολάρουμε μέχρι να φτάσουμε στη μύτη του τρίγωνου. Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια μας στο ταψί της κουζίνας όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα υλικά. Αφήνουμε τα λουκανικοπιτάκια μας σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  • Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα λουκανικοπιτάκια μας. Πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200° C για 20 έως 30 λεπτά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis