Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Παστάκια μαρμελάδα βερίκοκο

Απλά παστάκια με μαρμελάδα βερίκοκο και επικάλυψη γλάσο λεμονιού. Ένα πολύ ωραίο γλυκό για να το κεράσετε ως επιδόρπιο ή για να το προσφέρετε στον καφέ.
Μερίδες: 10 κομμάτια
Προετοιμασία40 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
0 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Τούρτες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 6 κρόκους αυγού
  • 5 ασπράδια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν)
  • ½ λεμόνι το ξύσμα
  • 120 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 2 κούπες μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς κομματάκια φρούτων
  • 120 γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 5 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με 60 γρ. από τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την αμυγδαλόπαστα και προσθέτουμε το ξύσμα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων τη μαρέγκα και το αλεύρι και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις, για να μη χάσουμε τον όγκο., μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά του φούρνου και βάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος στο ένα ταψί και την άλλη μισή στο άλλο.
  • Με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα, μέχρι να έχουμε μια λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. (36 εκ. x 30 εκ.)
  • Βάζουμε τα 2 ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, κοσκινίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω σε μια λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο οποίο είχαν ψηθεί.
  • Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσες λωρίδες των 12 εκατοστών πλάτος (36 εκ. / 3 = 12 εκ.)
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα για να γίνει πιο ρευστή. Στη συνέχεια, απλώνουμε από μια λεπτή στρώση μαρμελάδες, πάνω σε κάθε μία από τις 6 λωρίδες από παντεσπάνι. Προσέχουμε να μη βγει από τις άκρες. Τοποθετούμε τις λωρίδες την μια πάνω στην άλλη.
  • Βάζουμε λίγη ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε ένα φύλλο ίσο με τις λωρίδες από παντεσπάνι. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το φύλλο της αμυγδαλόπαστας πάνω στην τελευταία στρώση από παντεσπάνι.
  • Σκεπάζουμε το παντεσπάνι μας με ένα αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω του ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. ένα ξύλο κοπής ή μια κατσαρόλα) για να γίνει ομοιόμορφο σε ύψος,
  • Μόλις κρυώσει καλά, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, κόβοντας πρώτα μια φορά κατά μήκος και μετά σε 5 ίσα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα παστάκι, το κρατάμε, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, πάνω από το μπολ και το περιχύνουμε με το γλάσο, με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Τοποθετούμε το παστάκι πάνω σε μια σχάρα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα παστάκια.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μας στο φούρνο μικροκυμάτων και στολίζουμε τα παστάκια μας κάνοντας τα σχέδια που μας αρέσουν.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: KuechenSchelle