Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μοσχαράκι κοκκινιστό με Χυλοπιτάκι

Αγαπημένο μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπιτάκι. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, με πολύ λίγα υλικά.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Επίσημο Δείπνο, Μαγειρική, Μοσχάρι
Μέθοδος: Βράσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • ½ κούπα μαϊντανό
  • 1 ντομάτα χωρίς φλούδα
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 γρ. χυλοπιτάκι

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το μοσχάρι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις κοκκινίσει το κρέας μας, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το μαϊντανό και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  • Μέσα στο multi βάζουμε τη ντομάτα και την ψιλοκόβουμε.
  • Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό και τα μπαχαρικά μας. Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, τις δάφνες, πολύ λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο.
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως σωθεί το νερό και προσθέτουμε αν χρειαστεί.
  • Μόλις είναι έτοιμο το κρέας μας, προσθέτουμε ένα λίτρο βρασμένο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυλοπιτάκι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor