Σπετσοφάι σε πήλινο Low-carb
Ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό το οποίο είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα ώρα 20 λεπτά λεπτά
Σύνολο1 ώρα ώρα 35 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Low Carb, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
- 4 χωριάτικα λουκάνικα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 4 πράσινες πιπεριές
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 πράσσα
- 3 ώριμες τομάτες
- αλάτι-πιπέρι-κάρυ-μπούκοβο γλυκό-πάπρικα καπνιστή
- μια σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο για να δέσει η σάλτσα
- 250 γρ. σάλτσα τομάτας
- 1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 πρέζες ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Κόβουμε τα λουκάνικα και τις τομάτες σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο πήλινο σκεύος
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεσαία κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσσα και το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το ξύδι και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας, ανακατεύουμε ελαφρώς να αναμειχθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι του
Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220° C.
Προς το τέλος, ξεσκεπάζουμε το πήλινο και το αφήνουμε χωρίς καπάκι για 5-10 λεπτά ακόμη για να πάρει χρώμα