Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σφολιατίνια με Γραβιέρα

Τραγανά σφολιατίνια με νόστιμη γραβιέρα. Ένα πανεύκολο σνακ για όλες τις ώρες. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά και μισή ώρα από το χρόνο σας και είναι έτοιμα.
Μερίδες: 24 τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Έως 5 Υλικά, Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • πάπρικα γλυκιά
  • μαύρο σουσάμι
  • λίγο λάδι για άλειμμα

Οδηγίες

  • Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 1,5 δάχτυλο φαρδιές. (περίπου 12 λωρίδες)
  • Αλείφουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε, όλες τις λωρίδες ταυτόχρονα, από τη μέση και κάτω με το μισό τυρί. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη πάπρικα.
  • Διπλώνουμε το πάνω μέρος της λωρίδας και το φέρνουμε να σκεπάσει το κάτω μέρος, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με το τυρί. Πατάμε καλά το φύλλο μας να κολλήσει και μετά το στρίβουμε για να κάνουμε τα σφολιατίνια μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα σφολιατίνια μας. Χτυπάμε το αυγό και τα αλείφουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι.
  • Βάζουμε τα σφολιατίνια στο φούρνο μας και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor