Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μίνι Τσιζκέικ με Σως Καραμέλας

Αφράτα μικρά μάφιν με τραγανή βάση, βελούδινη κρέμα και γλυκιά επικάλυψη. Αυτά τα μίνι τσίζκεικ με σως καραμέλας θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
Μερίδες: 24 τεμάχια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Πάρτι
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις 2 φόρμες για μάφιν (συνολικά 24 θήκες).
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για τα μάφιν (περίπου 1 κ.σ. σε κάθε θήκη) και το πιέζουμε ελαφρά για να το στρώσουμε ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα αυτή τη φορά, για 2 λεπτά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των μάφιν, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 και ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε όταν στο κέντρο είναι ακόμη μαλακά. Αν δούμε ότι έχουν αρχίσει να σκάνε στη μέση τότε τα έχουμε παραψήσει.
  • Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέστε πάνω στο καθένα από 1 κ.γ. σως καραμέλας. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα να κρυώσουν για 2 ώρες περίπου.
  • Χτυπήστε με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, για 2 λεπτά, μέχρι να έχετε μια σφιχτή αφράτη σαντιγύ.

Σημειώσεις