Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μπουγάτσα με κρέμα χωρίς αυγά

Τραγανό φύλλο κρούστας με γέμιση γλυκιάς κρέμας, χωρίς αυγά. Ετοιμάστε αυτή τη σπιτική μπουγάτσα πολύ εύκολα και γρήγορα.
Μερίδες: 6 τεμάχια
Προετοιμασία25 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

Για την κρέμα

  • 4 κούπες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 δόσεις βανίλια σκόνη
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθούν. Παράλληλα ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και πριν πάρει βράση, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα θα αρχίσει να πήζει γι'αυτό ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει. Όταν κοχλάσει είναι έτοιμη και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τις 4 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως, για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως γέμιση. Αν θέλουμε να κρυώσει πιο γρήγορα, την αδειάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση και αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Βάζουμε λίγη από την κρέμα στη μια άκρη του φύλλου (περίπου στο 1/5) και διπλώνουμε το φύλλο μας έτσι ώστε να καλυφθεί μέσα η κρέμα και να έχουμε ένα ορθογώνιο πακετάκι. Αλείφουμε εξωτερικά το φύλλο και τοποθετούμε τη μπουγάτσα μας σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ψήνουμε τις μπουγάτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Μόλις βγουν από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις σερβίρουμε ζεστές αλλά και κρύες.

Σημειώσεις