Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει στους 40° C περίπου.
Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα 2/3 της ζάχαρης. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να πάρει όγκο. Περίπου 8-10 λεπτά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά και το υπόλοιπο 1/3 της ζάχαρης.
Βάζουμε τη μαρέγκα με δόσεις μέσα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε προσεκτικά να μη χάσουμε τον όγκο μας.
Προσθέτουμε στο μείγμα, κοσκινισμένα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και πάλι με προσεκτικές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Καλύπτουμε μια στρογγυλή φόρμα, με αποσπώμενη βάση, με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C , στις αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα, για 30 έως 35 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθεί η βάση, την αφήνουμε σε μια σχάρα φούρνου μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, την κόβουμε οριζόντια για να σχηματίσουμε 2 δίσκους. Τον επάνω δίσκο τον κόβουμε ακτινωτά σε 12 ίσα κομμάτια.