Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Κιμαδόπιτα της Σωτηρίας

Κιμαδόπιτα της Σωτηρίας

Τραγανή πίτα με κιμά. Μια "Απλή συνταγή βήμα-βήμα" από τη Σωτηρία.
Μερίδες: 20 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Κιμάς, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Τηγάνισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κούπα μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. τυριά διάφορα τριμμένα
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα προαιρετικά

Οδηγίες

  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά με το μισό ελαιόλαδο.
  • Μόλις μαγειρευτεί ο κιμάς και σωθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Στο μούλτι κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό και τα προσθέτουμε και αυτά στον κιμά.
  • Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και προαιρετικά σβήνουμε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Κατεβάζουμε τον κιμά από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφού έχει κρυώσει ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτουμε στον κιμά.
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  • Χαράσουμε την πίτα μας και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 40-50 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο σας.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor