Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Την έφτιαξα σε στρογγυλή φόρμα TEFAL (με τσέρκι) 26 εκ. και έβαλα αντικολλητικό χαρτί μέσα,γιατί δεν αλευρώνουμε.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτοντας τα ένα ένα να ενωθούν, με το μίξερ και το αφήνουμε.
Προσθέτουμε διαδοχικά τη φρυγανιά, το κονιάκ, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ (κοσκινισμένα),τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια μαρίζ ή κουτάλι.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 175° C στις αντιστάσεις για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
Όπως είναι ζεστή η πίτα, βάζουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει, χωρίς να την κόψουμε (εγώ έκανα μερικές τρυπίτσες με την οδοντογλυφίδα).
ΖΕΣΤΗ ΠΙΤΑ,ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ‼‼‼‼‼‼‼