Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Καρυδόπιτα της Άννας. Σιροπιαστό γλυκό.

Καρυδόπιτα της Άννας

Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή καρυδόπιτας, που μας δίνει ένα ανάλαφρο, μοσχομυριστό, σιροπιασμένο κέικ με καρύδια. Συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό βανίλια!
Μερίδες: 20 κομμάτια
Προετοιμασία25 λεπτά
Μαγείρεμα35 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την πίτα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κομμάτι από πορτοκάλι

Οδηγίες

  • Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Την έφτιαξα σε στρογγυλή φόρμα TEFAL (με τσέρκι) 26 εκ. και έβαλα αντικολλητικό χαρτί μέσα,γιατί δεν αλευρώνουμε.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτοντας τα ένα ένα να ενωθούν, με το μίξερ και το αφήνουμε.
  • Προσθέτουμε διαδοχικά τη φρυγανιά, το κονιάκ, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ (κοσκινισμένα),τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια μαρίζ ή κουτάλι. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 175° C στις αντιστάσεις για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
  • Όπως είναι ζεστή η πίτα, βάζουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει, χωρίς να την κόψουμε (εγώ έκανα μερικές τρυπίτσες με την οδοντογλυφίδα). ΖΕΣΤΗ ΠΙΤΑ,ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ‼‼‼‼‼‼‼

Σημειώσεις