Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Εύκολα πεντανόστιμα Κοκάκια - Κοκ

Το μικρό αυτό πεντανόστιμο γλυκάκι με το γευστικό μπισκοτάκι και την πλούσια κρέμα, που το βρίσκουμε σε όλα τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία, τώρα μπορούμε να το φτιάξουμε και στο σπίτι μας. Ο Jim Michailidis μας μαθαίνει πως.
Μερίδες: 42 τεμάχια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα12 λεπτά
Σύνολο42 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

Για την κρέμα

Για τα Κοκ

Για το σιρόπι

Για το γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. γάλα

Οδηγίες

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και αναμιγνύουμε.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Για τα κοκ

  • Βάζουμε τα ασπράδια και 40 γρ. από τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε στο άδειο μπολ τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα, με ένα κόσκινο, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και την βανίλια. Ανακατεύουμε ξανά με απαλές προσεκτικές κινήσεις. Τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζουμε το προσεκτικό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Με τη βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε μικρές ροζέτες πάνω στο ταψί μας το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 12 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσουν τα κοκ, βάζουμε τα μισά ανάποδα πάνω στο ταψί μας και τα σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Για τη συναρμολόγηση

  • Μεταφέρουμε την κρύα κρέμα πάλι στο μπολ του μίξερ και την χτυπάμε για λίγο μέχρι να αφρατέψει και να γίνει λεία. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γάλα.
  • Βάζουμε την κρέμα στο κορνέ μας και κάνουμε ροζέτες πάνω στα κοκ που έχουμε σιροπιάσει. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κοκ και τα βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη.
  • Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μας μαζί με το γάλα. Βουτάμε τα κοκ από τη μια πλευρά μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
  • Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μας μαζί με το γάλα. Βουτάμε τα κοκ από τη μια πλευρά μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis