Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Τρούφες με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Τρούφες με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Γρήγορα κεράσματα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, που γίνονται στο λεπτό. Η γευστική πρόταση είναι από τη Gogo Samiou.
Μερίδες: 20 τρούφες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 15 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 15 βερίκοκα αποξηραμένα
  • ½ φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 1 φλ. τσαγιού κορν φλέιικς
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα υλικά στο μούλτι, χωριστά το καθένα , και τα ψιλοκόβουμε .
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για μια ώρα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το λάδι για να δουλεύεται καλύτερα η σοκολάτα. Βουτάμε τις τρούφες στη σοκολάτα να καλυφθούν και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Gogo Samiou