Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Αμαρετίνι ή Amarettini

Αμαρετίνι (Amarettini)

Ιταλικά τραγανά μπισκότα με αμύγδαλα. Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή για να τα χρησιμοποιήσετε ως υλικό για την παρασκευή άλλων γλυκών.
Μερίδες: 60 τεμάχια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Χωρίς Γλουτένη
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 ασπράδια αυγού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα σε πούδρα
  • 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
  • 2 φακελάκια βανιλέτα
  • λίγη ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C στις αντιστάσεις ή στους 130° C στον αέρα.
  • Με τη βοήθεια ενός μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά και σε δόσεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αμαρέτο.
  • Τέλος με τη βοήθεια μια σπάτουλας ενσωματώνουμε στο μείγμα, με ελαφριές κινήσεις, το αμύγδαλο.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη διαμέτρου 6 mm και σχηματίζουμε αμαρετίνι διαμέτρου 1 cm, πάνω στο ταψί μας, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο κάτω τρίτο του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά
  • Αφαιρούμε τα αμαρετίνι από το φούρνο και τα τραβάμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις