Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Αφράτα γεμιστά μπαστούνια με κρέμα τυρί & φέτα

Ετοιμάστε αυτό το ιδανικό σνακ, για το σχολείο και όχι μόνο, με αυτή την εύκολη συνταγή από το Live Kitchen Channel
Μερίδες: 8 μπαστούνια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Για το σχολείο, Μαγειρική, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 αυγό
  • 310 γρ. γιαούρτι (ΟΧΙ στραγγιστό)
  • 250 γρ. βιτάμ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • 300 γρ. κρέμα τυρί

Για το άνοιγμα της ζύμης

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • λίγο αλάτι
  • 100 γρ. σουσάμι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζετε το αυγό, το γιαούρτι και το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε και αυτά στο μπολ με το γιαούρτι.
  • Ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ελαστική ζύμη. Τυλίγετε με διαφάνεια και βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Σε ένα μπολ τρίβετε το τυρί φέτα και το αναμιγνύετε με το τυρί κρέμα.
  • Απλώστε κορν φλάουρ σε μια επιφάνεια, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίξτε ένα φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών.
  • Κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια 10 x 15 εκ. περίπου.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα υλικά για το άλειμμα. Το αυγό, το νερό και το αλάτι.
  • Τοποθετήστε το 1/8 (3 κ.σ. περίπου) από το μείγμα τυριών, κατά μήκος, στο κέντρο από ένα κομμάτι ζύμης. Αφήστε κενό στις άκρες για το δίπλωμα και το κλείσιμο.
  • Αλείψτε με το μείγμα αυγού από τη μια πλευρά, ακριβώς δίπλα από το μείγμα τυριού κατά μήκος. Διπλώστε τη ζύμη να καλύψει το τυρί και αλείψτε το πάνω μέρος της ζύμης που διπλώσατε. Διπλώστε και την άλλη πλευρά κλείνοντας το μπαστούνι. Κόψτε τις άκρες με το ροδάκι.
  • Τοποθετήστε τα μπαστούνια σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 150° C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπαστούνια μας.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel