Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γιουβέτσι με γαρίδες

Μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή για γιουβέτσι με γαρίδες. Τέλεια χυλωμένο κριθαράκι με απίστευτα ζουμερές γαρίδες απλά και γρήγορα.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Κατηγορία: Θαλασσινά & Ψάρια, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μαλακόστρακα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 20 γαρίδες μεγάλες
  • 250 ml ντομάτα σάλτσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, την ουρά και το έντερο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες να σοταριστούν και μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, συμπληρώνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5'.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει λίγο.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Στραγγίζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και προσθέτουμε το ζωμό στο κριθαράκι.
  • Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ, συμπληρώνουμε ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μισομαγειρευτεί. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να ξανασυμπληρώσουμε νεράκι.
  • Μόλις μαλακώσει λίγο το κριθαράκι μας, το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες, φροντίζοντας να σκεπαστούν.
  • Προσθέτουμε λίγο αλατάκι ακόμη και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Greek Cooking by Katerina  
Εγγραφείτε στο κανάλι της Κατερίνας στο YouTube: Greek Cooking by Katerina