Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, την ουρά και το έντερο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες να σοταριστούν και μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, συμπληρώνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5'.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει λίγο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
Στραγγίζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και προσθέτουμε το ζωμό στο κριθαράκι.
Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ, συμπληρώνουμε ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μισομαγειρευτεί. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να ξανασυμπληρώσουμε νεράκι.
Μόλις μαλακώσει λίγο το κριθαράκι μας, το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες, φροντίζοντας να σκεπαστούν.
Προσθέτουμε λίγο αλατάκι ακόμη και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.