Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σοκολατένια τούρτα με Γκοφρέτες

Τούρτα σοκολατένιος πειρασμός, με 5 υλικά, που γίνεται πανεύκολα.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία30 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ σπάμε τις 7 γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια. Μια γκοφρέτα την κρατάμε για να στολίσουμε στο τέλος την επιφάνεια.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 2-3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
  • Ρίχνουμε 5 γεμάτες κουταλιές σούπας από το μείγμα σοκολάτας μέσα στις γκοφρέτες και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια καλά. Στη συνέχεια, στρώνουμε το μείγμα από γκοφρέτες, ομοιόμορφα, σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με αποσπώμενη βάση.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 400 ml κρέμας γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Τμηματικά προσθέτουμε στη σαντιγύ τη λιωμένη κουβερτούρα (η οποία έχει κρυώσει) ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στις γκοφρέτες και βάζουμε τη φόρμα μας στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο μας.
  • Κόβουμε τη λευκή μας σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100 ml κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην τούρτα και κουνάμε την φόρμα μας έτσι ώστε να πάει παντού και να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Στολίζουμε την επιφάνεια τρίβοντας την γκοφρέτα που είχαμε κρατήσει ή κόβοντας απλά σε κομμάτια τα οποία θα τοποθετήσουμε όμορφα σε μια άκρη.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor