Ποιος είπε ότι τα σπιτικά ψωμάκια δεν γίνονται αφράτα; Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής και θα απολαύστε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια για burger.
Μερίδες: 8τεμάχια
Προετοιμασία1 ώραώρα
Μαγείρεμα25 λεπτάλεπτά
Σύνολο1 ώραώρα25 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Μαγειρική, Παιδικά, Ψωμιά & Ζύμες
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασσιαστεί.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο να γίνουν πιο πλακέ. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
Μόλις βγουν από το φούρνο αλείφουμε πάλι με βούτυρο.