Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Πεντανόστιμο, πανεύκολο, αρωματικό, κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι. Γίνεται σε ένα σκεύος και θα χρειαστείτε μόνο λίγα απλά υλικά.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Κοτόπουλο, Μαγειρική, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια τις φλούδες και το χυμό
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή δεντρολίβανο ξηρό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και αφού το βάλουμε σε ένα μπολ το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τη δάφνη και αφού μαγειρέψουμε για 1 λεπτό ακόμη σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τον κύβο και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.

Σημειώσεις