Φανουρόπιτα αφράτη που δεν τρίβεται
Στις 27 Αυγούστου κάθε έτους προσφέρεται η Φανουρόπιτα στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Η παραδοσιακή αυτή γλυκιά πίτα είναι νηστίσιμη και μοιράζεται στους πιστούς ως ευλογία.
Προετοιμασία 10 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα ώρα
Σύνολο 1 ώρα ώρα 10 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Γιορτές, Ζαχαροπλαστική , Κέικ, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, ανακατεύουμε και στο τέλος το ηλιέλαιο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20x25 εκ. και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.