Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φανουρόπιτα αφράτη που δεν τρίβεται

Στις 27 Αυγούστου κάθε έτους προσφέρεται η Φανουρόπιτα στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Η παραδοσιακή αυτή γλυκιά πίτα είναι νηστίσιμη και μοιράζεται στους πιστούς ως ευλογία.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Γιορτές, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, ανακατεύουμε και στο τέλος το ηλιέλαιο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20x25 εκ. και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Σημειώσεις