Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τυροκούλουρα με σφολιάτα

Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού. Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ για τη δουλειά, το σχολείο, την παραλία... και όπου αλλού θέλετε.
Μερίδες: 6 τεμάχια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Για το σχολείο, Μαγειρική, Παιδικά, Πρωινό
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Οδηγίες

  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το χτυπάμε. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τη σφολιάτα σε όλη την επιφάνειά της.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα σε έξι ίσες λωρίδες, κατά μήκος της στενής πλευράς.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί φέτα και λίγη γραβιέρα. Κρατάμε λίγη γραβιέρα να τη ρίξουμε από πάνω.
  • Παίρνουμε μια λωρίδα και αφού τη διπλώσουμε έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα το τυρί, την γυρίζουμε για να σχηματίσουμε ένα κουλούρι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες λωρίδες.
  • Αλείφουμε τα κουλούρια μας με αυγό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor