Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού. Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ για τη δουλειά, το σχολείο, την παραλία... και όπου αλλού θέλετε.
Μερίδες: 6τεμάχια
Προετοιμασία5 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτάλεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτάλεπτά
Σύνολο35 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Για το σχολείο, Μαγειρική, Παιδικά, Πρωινό
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
1φύλλο σφολιάτας
200γρ.τυρί φέτα τριμμένη
100γρ.γραβιέρα τριμμένη
1αυγό
σουσάμι
Οδηγίες
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το χτυπάμε. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τη σφολιάτα σε όλη την επιφάνειά της.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα σε έξι ίσες λωρίδες, κατά μήκος της στενής πλευράς.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί φέτα και λίγη γραβιέρα. Κρατάμε λίγη γραβιέρα να τη ρίξουμε από πάνω.
Παίρνουμε μια λωρίδα και αφού τη διπλώσουμε έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα το τυρί, την γυρίζουμε για να σχηματίσουμε ένα κουλούρι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες λωρίδες.
Αλείφουμε τα κουλούρια μας με αυγό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.