Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Αφράτο Κέικ Σοκολάτα-Πορτοκάλι

Μυρωδάτο, ζουμερό κέικ σοκολάτας με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολατένιο γλάσο. Σίγουρα το πιο νόστιμο, αφράτο κέικ σοκολάτας που έχετε γευτεί.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Πρωινό, Σοκολάτα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα 52%
  • 50 γρ. γάλα

Οδηγίες

  • Παίρνουμε το πορτοκάλι και το τρυπάμε γύρω γύρω 10-15 φορές με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε μέσα το πορτοκάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
  • Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζουμε το πορτοκάλι από το νερό και το πολτοποιούμε με το multi μας.
  • Βάζουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας σε ένα μπολ και τη λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού, τη λιωμένη σοκολάτα και ξαναχτυπάμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα με διάμετρο 22 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C, στις αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
  • Βάζουμε σε ένα μπολάκι το γάλα και την κουβερτούρα και λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καλύπτοντας την επιφάνεια.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis