Παίρνουμε το πορτοκάλι και το τρυπάμε γύρω γύρω 10-15 φορές με ένα πιρούνι.
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε μέσα το πορτοκάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζουμε το πορτοκάλι από το νερό και το πολτοποιούμε με το multi μας.
Βάζουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας σε ένα μπολ και τη λιώνουμε στα μικροκύματα.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού, τη λιωμένη σοκολάτα και ξαναχτυπάμε.
Τέλος προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα με διάμετρο 22 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C, στις αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το γάλα και την κουβερτούρα και λιώνουμε στα μικροκύματα.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καλύπτοντας την επιφάνεια.