Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κυπριακή Καρυδόπιτα με κρέμα

Μια διαφορετική εκδοχή σιροπιαστής καρυδόπιτας για να συνοδεύσει το τσάι ή τον καφέ. Μια αγαπημένη κυπριακή συνταγή.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 40 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

Κρέμα

Σιρόπι

Οδηγίες

Σιρόπι

  • Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει.

Κέικ

  • Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το λάδι, τη γαλέτα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και την ινδική καρύδα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ρίχνουμε στο ζεστό κέικ, το σιρόπι κρύο.

Κρέμα

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε αν θέλουμε, την κρέμα σε γυάλινο σκεύος, για να κρυώσει πιο γρήγορα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Με το μίξερ χτυπάμε την σαντιγί.
  • Χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ ελαφρά και για λίγο, μέχρι να λειάνει. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, συνεχίζοντας να χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθεί η σαντιγί
  • Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με ινδική καρύδα. Διακοσμούμε με καρύδια και τριμμένα καρύδια, ή όπως αλλιώς επιθυμούμε. Βάζουμε την καρυδόπιτα για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.

Σημειώσεις