Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στη συντήρηση να ξεπαγώσει από την προηγούμενη ημέρα.
Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το μπαχάρι και τη γλυκιά πάπρικα μέχρι να γίνει σπυρωτός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μέσα στον κιμά αφήνουμε 2 λεπτά να σοταριστούν όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό (περίπου 1 φλ.τσ.), αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό. Όταν είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη γραβιέρα .
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα και βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση του κιμά απλώνοντας με ένα κουτάλι. Αφήνουμε περιθώριο γύρω γύρω περίπου 3 δάχτυλα. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις πλαγιές μεριές του φύλλου και σκεπάζουμε τη ζύμη με την επάνω και κάτω μεριά προς τα μέσα και πλέκουμε ακτινωτά, με προσοχή να μη βγει έξω η γέμιση.
Τοποθετούμε το στρούντελ με τη λαδόκολλα επάνω σε ρηχό ταψί και αλείφουμε με ένα πινελάκι τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
Όταν κρυώσει κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.