4κ.σ.καλά γεμάτες μαρμελάδα φράουλα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα
1παγωτό ξυλάκι βανίλια έτοιμο του εμπορίου
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και μετά το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν οι φράουλες μας.
Μόλις παγώσουν τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις βάζουμε στο μπλέντερ, μαζί με το σιροπάκι τους, όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη αν θέλουμε.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και σερβίρουμε αν θέλουμε με σιρόπι φράουλας.