Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κολοκυθοκεφτέδες της Μαρίκας

Αρωματικοί, ανάλαφροι Κολοκυθοκεφτέδες. Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Μερίδες: 30 τεμάχια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κολοκυθοανθούς
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κ.σ. ρεγκάτο τρυμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Βάζουμε πάνω τους ένα πιατάκι και πιέζουμε λίγο. Τα αφήνουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με τα χέρια μας και πιέζοντάς τα.
  • Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε άλλο αλάτι.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και με δύο κουτάλια παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
  • Μόλις κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να βγάλουν το λάδι τους.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας