Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πανεύκολη Κρέμα Καραμελέ (Χωρίς Αυγά)

Σπιτική Κρέμα Καραμελέ χωρίς αυγά. Πεντανόστιμη κρέμα με βελούδινη υφή, που είναι ιδιαίτερα ελαφριά αφού δεν έχει καθόλου αυγά.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κρέμες
Μέθοδος: Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Για την καραμέλα

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η καραμέλα πάρει ξανθό χρώμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί και μοιράζουμε μέσα τους πολύ προσεκτικά την καραμέλα.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε λιγάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τη βανίλια, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Σουρώνουμε την κρέμα μας μέσα σε μια κανάτα και στη συνέχεια τη μοιράζουμε στα πυρίμαχα μπολάκια, πάνω από την καραμέλα.
  • Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 40-50 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis