Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Cookies γεμιστά με κακάο

Τα γεμιστά μπισκότα cookies με κακάο, διατηρούν τη φρεσκάδα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα σας εντυπωσιάσουν με την κομψή εμφάνιση και τη γεύση τους.
Μερίδες: 30 τεμάχια
Προετοιμασία45 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45 γρ. νισεστέ
  • 1 βανίλια
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • κ.σ. κακάο
  • 85 ml λάδι φυτικό
  • 1 αυγό
  • σταγόνες σοκολάτας, κρέμα φουντουκιού, τριμμένο φουντούκι

Οδηγίες

  • Για τη ζύμη, σε μπωλ ανακατεύουμε το αυγό, το λάδι και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Αν απαιτείται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, ώστε η ζύμη να πλάθεται.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη. Στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με 1 κ.γ. λάδι.
  • Σε επιφάνεια στρώνουμε σελοφάν. Παίρνουμε μέρος της ζύμης, απλώνουμε, σκεπάζουμε με το σελοφάν και ανοίγουμε με τον πλάστη.
  • Κόβουμε τη ζύμη με στρογγυλό κουπάτ ή ποτήρι.
  • Από τη ζύμη με το κακάο, παίρνουμε και πλάθουμε μία μικρή μπαλίτσα. Τη βάζουμε στη στρογγυλή ζύμη που έχουμε κόψει και την κλείνουμε με κυκλικές κινήσεις. Πλάθουμε ώστε να σχηματιστεί μία μπάλα.
  • Με καπάκι χωρίς στροφές ή άλλο αντικείμενο, χαράζουμε τη μπάλα γύρω γύρω.Στο κέντρο, κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το πίσω μέρος μίας στρογγυλής ξύλινης κουτάλας.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180° C για 15-20 λεπτά.

Για τη διακόσμηση

  • Μόλις τα βγάλουμε βάζουμε στο κέντρο μία σταγόνα σοκολάτας. Εναλλακτικά μπορούμε να διακοσμήσουμε βάζοντας με κορνέ κρέμα φουντουκιού στο κέντρο, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο φουντούκι

Σημειώσεις