Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ρολό με κιμά της Μαρίκας

Ρολό Κιμά γεμιστό με μπέικον, τυριά και πιπεριές. Ιδανική και εύκολη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία: Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικά, Πατάτες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • κουρκουμά
  • ρίγανη
  • ζεστό νερό

Για τη γέμιση

  • 5 φέτες μπέικον
  • λίγο τριμμένο τυρί
  • 4 φέτες τυρί του τόστ
  • πιπεριές (κόκκινη, πράσινη)

Συνοδευτικό

  • πατάτες

Οδηγίες

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπoλ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. Προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά. Θέλουμε να έχουμε ένα μαλακό μείγμα, όχι στεγνό. Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου μια ώρα.
  • Όταν το βγάλουμε, από το ψυγείο, κόβουμε λίγη λαδόκολλα και την τοποθετούμε στον πάγκο. Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε. Ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί,το μπέικον,το τυρί του τοστ και τις πιπεριές. Κλείνουμε προσεκτικά με τη βοήθεια της λαδόκολλας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα ρολό. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού βάζουμε τα υλικά μέσα στην ένωση και πιέζουμε προσεκτικά για να κλείσει.
  • Τοποθετούμε το ρολό κιμά σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα πατατούλες που τις έχουμε κόψει και αλατοπιπερώσει. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε στον αέρα στους 200° C.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας