Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170° C.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύουμε καλά.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στα αυγά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ προσεκτικά για να μη χάσουμε τον όγκο.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ 25x30 εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 25 λεπτά.
Μόλις ψηθεί ο πάτος της πάστας μας, τον βγάζουμε από το φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα, χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα.