Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σιροπιαστά Νηστίσιμα Ρολάκια με Κρέμα

Απίθανα νηστίσιμα σιροπιαστά ρολάκια, με σπιτικό φύλλο, γεμισμένα με κρέμα βανίλιας. Ιδανικό κέρασμα για την περίοδο της νηστείας.
Μερίδες: 15 τεμάχια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

Για το φύλλο

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του

Για την κρέμα

Οδηγίες

Για το φύλλο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαλακή μαργαρίνη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε 200 γρ. αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο. Κόβουμε λωρίδες και τις τυλίγουμε γύρω από τους κώνους που έχουμε φτιάξει με αλουμινόχαρτο. Πατάμε λίγο να κολλήσουν.
  • Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με γάλα καρύδας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά.

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι, τα οποία τα έχουμε προηγουμένως διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας και αφού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαργαρίνη.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια γεμίζουμε τα ρολάκια.
  • Σιροπιάζουμε τα κρύα γλυκά με ζεστό σιρόπι.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou