Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πατατοκεφτέδες Φούρνου με ντιπ γιαουρτιού

Εύκολοι, λαχαταριστοί, τραγανοί Πατατοκεφτέδες Φούρνου, με λιωμένο τυρί γκούντα στο εσωτερικό τους. Συνοδεύονται απίθανα με ένα δροσιστικο ντιπ γιαουρτιού.
Μερίδες: 14 τεμάχια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική, Ορεκτικά, Πατάτες
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τους πατατοκεφτέδες φούρνου

  • 500 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί gouda κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 20 ml ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Για την σως γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγουράκι τριμμένο
  • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό τριμμένο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι

Οδηγίες

Για τους πατατοκεφτέδες φούρνου

  • Σε ένα μπολ τρίβουμε με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις πατάτες, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί (το οποίο έχουμε τρίψει με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη) και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά
  • Με το κουτάλι παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, το πιέζουμε λίγο για να ανοίξει, βάζουμε στο κέντρο ένα μπαστουνάκι τυριού και το πιέζουμε για να κλείσει
  • Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία με όλο το μείγμα, τοποθετούμε τους πατατοκεφτέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε τους πατατοκεφτέδες.
  • Τους ψήνουμε στον αέρα στους 220° C για 15 λεπτά από τη μια πλευρά και για 15 λεπτά από την άλλη πλευρά (συνολικά 30 λεπτά).

Για τη σως γιαουρτιού

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως και την τοποθετούμε στο ψυγείο..

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor