Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ψαρόσουπα με Κοκκινόψαρο

Ελαφριά, υγιεινή, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, Ψαρόσουπα με Κοκκινόψαρο και λαχανικά. Μια σούπα τόσο εύκολη και νόστιμη που θα καθιερωθεί!
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία: Κοκκινόψαρο, Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 κοκκινόψαρα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ κούπα σέλινο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη σε κυβάκια
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους εκτός από μια
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους εκτός από ένα
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μέσα τα ψάρια καθαρισμένα, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, προσέχοντας να μη διαλυθεί. Το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα για να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε.
  • Κρατάμε το ζωμό στην άκρη καθώς θα τον χρειαστούμε για τη σούπα.
  • Βάζουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το ένα καρότο κόβοντάς το σε κομμάτια και το μισό σέλινο και τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους, εκτός από μία που τη βάζουμε ολόκληρη, κομμένη μόνο μια φορά στη μέση.
  • Ανακατεύω και προσθέτω τα καρότα που έχω σε κυβάκια. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτω τη ντομάτα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε ένα σουρωτήρι και μια σήτα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σουρώνουμε μέσα το ζωμό από το ψάρι.
  • Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το υπόλοιπο σέλινο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και χυμό από ένα λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το ψάρι μας προσεκτικά, φροντίζοντας να μην το διαλύσουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Μόλις βράσουν τα λαχανικά, βάζουμε στον πολυκόφτη τα δύο μεγάλα κομμάτια πατάτας μαζί με λίγο ζωμό και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η πατάτα. Ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα μας και βράζουμε για 1-2 λεπτάκια ακόμη για να τη βοηθήσουμε να χυλώσει.
  • Σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας σε κάθε πιάτο και κομμάτια από ψάρι.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor